National Award for Portview Fit-Out

National Award for Portview Fit-Out
Portview Fit-out Limited Managing Director Simon Campbell (second right) pictured receiving the Best Department Store trophy at the 2016 Retail Week Interiors Awards with Ewald Damen, Partner of Virgile + Partners; Carlos Virgile, Director of Virgile + Partners; Barry Tallintire, Group Property and Facilities Director of Harvey Nichols; and Stacey Cartwright, Harvey Nichols CEO.

Belfast-based Portview Fit-Out has triumphed at this year’s Retail Week Interiors Awards by winning the coveted Best Department Store title for its work on a Harvey Nichols store in Birmingham.

Working closely with interior design specialist Virgile + Partners, Portview Fit-Out received industry-wide praise for their precision and attention to detail on the Harvey Nichols project, which seamlessly integrated cutting edge technology with opulent design.

On 3rd November, the prestigious award ceremony in London celebrated the most ambitious commercial interior design projects across the UK, with Portview Fit-Out selected as a finalist in five categories for work relating to Harvey Nichols, The Whiskey Shop, and Kate Spade.

Simon Campbell, Managing Director of Portview Fit-Out Ltd, said, “Our passion and experience lies in crafting beautiful interiors which captivate the imagination of audiences and enhance the overall visual experience. Our work on the Harvey Nichols store in Birmingham was no exception, with each detail and specification carefully thought out to create a unique and visceral shopping experience like no other.

“The fact that we have been awarded for our efforts on a national scale is a testament to the talented team of fit-out specialists we have working in Portview. From our Estimators to Contract Managers, CAD Designers to Site Managers, everyone has an equal part to play in Portview’s success and I would like to thank them personally for their commitment and hard work in delivering this exceptional project.”

In just 20 weeks, the Portview team worked to deliver a 45,000 sq ft “all on one floor” layout that incorporated contrasting textures and finishes as well as innovative add-ons, including a 5m x 3.5m digital screen which is used as a modern day alternative to the more conventional window display.

For extra wow factor, customers enter the store through a 12-metre-long tunnel featuring a large scale digital art installation and an oversized baroque crystal chandelier that creates a decorative effect.

Carlos Virgile, Director of Virgile + Partners, said: “It has been an absolute pleasure working with Portview and we are delighted to be awarded for our joint success in designing and fitting-out the new Harvey Nichols store in Birmingham.

“Our goal was to create a store that responds to today’s customer expectations and needs, by challenging the established principles that define luxury shopping environments and replacing them with a new visual vocabulary that is more experimental, unconventional and creative.

“From start to finish, Portview demonstrated the utmost standard of professionalism and remained loyal to our initial design concepts which were brought to life thanks to their knowledge and expertise.”

The Harvey Nichols store is part of a wider multi-million-pound regeneration of Birmingham city centre, where retail has undergone a tremendous transformation since Harvey Nichols first opened its doors in The Mailbox in 2001.

Since opening, the high-end retailer has firmly established itself as the destination of choice for the latest designs and styles, where shoppers can enjoy benefits such a valet parking service and a highly-trained Style Concierge team who are on hand to help customers with every sartorial need.

 

About Northern Builder

For over 25 years, Northern Builder has proved to be the ideal medium for business and companies to reach customers in the province’s construction and building design sector.

Learn more